Choisissez, dans la liste ci-dessous, le cours au sujet duquel vous désirez nous contacter. Vous serez automatiquement redirigé(e) vers le formulaire où vous pourrez poser vos questions. Nous mettons tout en oeuvre pour y répondre le plus rapidement possible.
Inschrijven voor een opleiding gaat snel en eenvoudig!
Heb je je al eerder aangemeld? Gebruik dan je e-mailadres en wachtwoord om in te loggen.
Nog geen login? Vul dan je e-mailadres in en kies een wachtwoord om je te registreren.
Kies vervolgens de opleiding waarvoor je je wenst in te schrijven.
Conditions générales
Ondernemersschool B.V.
De Ondernemersschool is een internationale school die als handelsbenamingen 'Centrum Voor Afstandsonderwijs', 'CVA', 'Mediaschool', 'Bouwschool', 'Transportschool' en 'Taalschool' heeft. Het hoofdkantoor is gevestigd in Marksingel 2A, 4811 NV Breda en heeft ondernemingsnummer 59720131. Alle opleidingen, workshops of thuisstudies van de Ondernemersschool hebben een professioneel doel voor ogen en bereiden voor op een beroep in dienstverband of op de uitoefening van een activiteit als zelfstandig ondernemer.
Een natuurlijk persoon of rechtspersoon die zich inschrijft voor een professionele opleiding, workshop of seminarie aan de Ondernemersschool wordt in deze algemene voorwaarden een cursist genoemd. De cursist verklaart meerderjarig te zijn op het moment van de inschrijving. Minderjarigen kunnen enkel worden ingeschreven als cursist mits toestemming van de ouders of de voogd. Alle opleidingen die de Ondernemersschool organiseert zijn professionele opleidingen en zijn bedoeld voor natuurlijke personen of rechtspersonen die zich professioneel willen laten bijscholen. De cursist verklaart via deze algemene voorwaarden een beroepsmatig doeleinde voor ogen te hebben in dienstverband of op zelfstandige basis.De opleidingen die de Ondernemersschool aanbiedt, vallen buiten het toepassingsgebied van de wet marktpraktijken. De wet marktpraktijken is namelijk enkel van toepassing op consumenten. Onder een consument verstaat men “iedere natuurlijke persoon die, uitsluitend voor niet-beroepsmatige doeleinden, op de markt gebrachte producten verwerft of gebruikt”. De opleidingen die aan de Ondernemersschool georganiseerd worden, zijn gericht op de professionele uitoefening van het beroep.
Door het inschrijvingsformulier te verzenden, verklaart de cursist of deelnemer akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Door het betalen van een voorschot of het volledige cursusgeld, door het invullen van het elektronische inschrijvingsformulier op de websites van de Ondernemersschool of door het invullen van een papieren inschrijvingsformulier verklaart de cursist of deelnemer akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle cursussen, workshops, stages, evenementen en andere activiteiten die door de Ondernemersschool worden georganiseerd. De diensten en ondersteuning voortvloeiend uit deze overeenkomst zijn persoonlijk en niet overdraagbaar aan derden.
Een inschrijving voor een thuiscursus is definitief na betaling van het cursusgeld of na betaling van het vastgelegde voorschot op Fortisrekeningnummer IBAN BE14 0017 1803 3583 en BIC : GEBABEBB of RABO IBAN: NL94RABO0150886519 en BIC: RABONL2U. De cursist ontvangt na de betaling een bevestigingsbrief. De didactische materialen worden opgestuurd via een externe leverancier en worden binnen de twee weken geleverd.
Sommige cursussen kunnen worden betaald in termijnen. Het vastgelegde voorschot of de eerste termijn dient in dit geval te worden betaald bij de inschrijving. De eerste schijf dient te worden betaald ten laatste 1 maand na de inschrijvingsdatum. Elke volgende termijn dient exact 1 maand later ter worden betaald tot het volledige cursusgeld is voldaan.
Bij laattijdige of niet-betaling is de cursist automatisch en van rechtswege een schadevergoeding verschuldigd van 10% berekend op het openstaande bedrag met een minimum van 50 euro. Bovendien is de cursist automatisch en van rechtswege en zonder ingebrekestelling een intrest verschuldigd van 1 percent per begonnen maand berekend op het openstaande bedrag. Een uitschrijving of stopzetting van een cursus, om welke (medische) reden dan ook ontslaat de cursist niet van zijn of haar verplichting tot het betalen van het volledige cursusgeld. Alle gerechtelijke kosten die voortvloeien uit het niet naleven van deze betalingsvoorwaarden vallen ten laste van de cursist.
De cursist blijft te allen tijde zelf aansprakelijk voor nakoming van uw betalingsverplichting inzake lesgeld en overige kosten, ook indien de cursist bij de inschrijving heeft aangegeven dat de werkgever de betaling van de studiekosten op zich heeft genomen. De Ondernemersschool is niet verantwoordelijk voor de actualiteit van de studiematerialen indien de studie langer dan 1 schooljaar duurt. De eventuele aanschaf van vernieuwd studiemateriaal komt voor rekening van de cursist. Bij annulering van de cursus voor de verzending van het cursusmateriaal wordt een bepaald bedrag afhankelijk van de gemaakte kosten van het inschrijvingsgeld als administratiekost aangerekend met een maximum van 125 euro. Bij annulering na verzending, is de cursist het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd.
Eventuele kortingen zijn niet cumuleerbaar. De kortingen dienen steeds te worden verrekend bij inschrijving. Nadien is geen terugbetaling meer mogelijk. In geval van betalingen in termijnen kunnen eventuele kortingen enkel worden verrekend bij de betaling van het voorschot.
Alle prijzen zijn inclusief btw en kunnen periodiek gewijzigd worden. Wanneer een cursist zich inschrijft via de website gelden de prijzen zoals vermeld in de bevestigingsmail als offerteprijs. De offerteprijs is geldig tot 14 dagen na ontvangst; ook al zouden de prijzen op de website in tussentijd gewijzigd zijn. Na het verstrijken van de offertetermijn gelden opnieuw de prijzen zoals vermeld op de website.
De Ondernemersschool is niet aansprakelijk voor schade ten gevolge van annulering, uitstellen of andere wijzigingen van de cursus of activiteit. De organisatie van de cursussen omhelst een middelenverbintenis en geen resultaatsverbintenis. Onder meer kan de Ondernemersschool niet aansprakelijk gesteld worden voor het al dan niet slagen van de cursist bij eventuele (overheids)examens. De overeenkomst eindigt automatisch na het verlopen van de studieduur zoals is vastgelegd bij de inschrijving. De wederzijdse rechten en plichten houden op te bestaan op het moment dat de studieovereenkomst eindigt.
Elk cursuspakket bevat zowel een gedrukte cursus als de toegangscodes van het elektronische studentenplatform dat wordt beheerd vanuit Nederland. Alsook de begeleiding van de studenten gebeurd via dit elektronische studentenplatform en bijgevolg vanuit Nederland. Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van De Ondernemersschool begeleid de studenten via de meest hoogtechnologische servers en IT-infrastructuurvanuit Nederland. Dag en nacht staan onze medewerkers daar klaar om je de perfecte studiebegeleiding te geven. Het openen door de cursist van het opgestuurde cursusmateriaal betekent het verbreken van de verzegeling van de computerprogrammatuur en de digitale leeromgeving waarover de cursist vrij kan beschikken na zijn of haar inschrijving. Veel huiswerkopdrachten en vragen voor docenten kunnen via deze digitale leeromgeving worden ingediend. De cursist kan er ook voor kiezen om de huistaken via de post op te sturen. Alle postzendingen aan de Ondernemersschool en haar docenten dienen voldoende gefrankeerd te zijn. Wanneer de verbeterde huistaken met de post moeten worden verzonden dient de cursist voldoende postzegels mee te sturen met zijn of haar huistaak. Zonder deze postzegels worden de verbeterde huistaken niet verstuurd en dient de cursist de taken zelf op te halen op de maatschappelijke zetel van de Ondernemersschool binnen de drie weken naar verbetering. Verbeterde huistaken worden niet langer dan die termijn bijgehouden.
Het lesmateriaal incl. softwarepakketten van de opleiding waarvoor het lesgeld is betaald, mag u behouden, doch niet anders gebruiken dan voor persoonlijke studie. Het verkopen of afstaan van het lesmateriaal aan derden is niet toegestaan. Het auteursrecht en het intellectueel eigendomsrecht van het studiemateriaal berusten bij de Ondernemersschool of bij de docenten. Alle cursussen en didactische materialen zijn auteursrechtelijk beschermd. Niets van deze uitgaves mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs of de Ondernemersschool. Ondanks al de aan de samenstelling van de tekst bestede zorg, kan noch de auteur, noch de uitgever of de school de Ondernemersschool aansprakelijkheid worden gesteld voor welke schade dan ook die zou rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen voortvloeien uit enige fout die in deze uitgave zou kunnen voorkomen. Alle informatie in deze cursus is louter informatief een geeft enkel een beeld van wat mogelijk op het examen wordt gevraagd. Deze cursussen dienen conform de Belgische wetgeving te worden geïnterpreteerd en zijn nooit een vervanging van de reguliere geneeskunde. De leerstof dient complementair te worden geïnterpreteerd. De auteur en de school de Ondernemersschool benadrukken dat het stellen van diagnoses is voorbehouden aan erkende artsen.
Tijdens alle cursussen en activiteiten georganiseerd door de Ondernemersschool, zowel direct als indirect, is de cursist hoofdelijk aansprakelijk voor de door hem of haar toegebrachte schade aan goederen, eigendommen, leslokalen als gebouwen , alsook aan personen; ook indien er geen sprake is van opzet.
De cursist verklaart zich akkoord met de gebruikersvoorwaarden/disclaimer van de website www.ondernemersschool.be en www.centrumvoorafstandsonderwijs.be
Deze gebruikersvoorwaarden zijn terug te vinden op www.ondernemersschool.be/globals/docs/disclaimer.html en. http://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/inschrijven/algemene-voorwaarden/
De nietigheid of ongeldigheid van een specifieke bepaling van deze overeenkomst heeft niet de nietigheid van de gehele overeenkomst tot gevolg.
de Ondernemersschool stelt zich niet aansprakelijk voor schade, verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen, goederen en geld of schade aan personen, door welke oorzaak ook, tijdens de van haar, direct of indirect, uitgaande cursussen en activiteiten.
Uitsluitend het Belgische Recht is van toepassing op deze overeenkomst. Geschillen welke enkel van praktische aard zijn , zullen in eerste instantie aanleiding geven tot een intern overleg. De cursist dient hiervoor een aangetekende brief te sturen t.a.v de directie naar volgend adres Marksingel 2A, 4811 NV Breda. Op basis hiervan wordt de officiële klachtenprocedure opgestart. Voor de oplossing van andere geschillen en bij het niet in de mogelijkheid zijn van een gepaste oplossing te geven aan het geschil van praktische aard zal de rechtbank van Antwerpen bevoegd zijn.
Wij wensen u alvast veel succes met uw studie!
Algemene voorwaarden
Centrum Voor Avondonderwijs vzw is gevestigd in de Mechelsesteenweg 73 te 2018 Antwerpen en heeft ondernemingsnummer 0892.908.160. Daarnaast kan je ook terecht op de eigen lesplaatsen in de:
2018 Antwerpen, Mechelsesteenweg 73
2000 Antwerpen, Frankrijklei 127
9000 Gent, Elf Julistraat 39a
3511 Kuringen, Simpernelstraat 27
9050 Gent, Oude Brusselseweg 125
Er worden ook lessen georganiseerd in gehuurde gebouwen van derden
9000 Gent, Gebroeders de Smetstraat 1
9320 Aalst, Kwalestraat 54
8500 Kortrijk, Etienne Sabbelaan 53
8000 Brugge, Garenmarkt 8
1000 Brussel, Stormstraat 2
3000 Leuven, Minderbroederstraat 13
2000 Antwerpen, Nationalestraat 5
2300 Turnhout, Warandestraat 42
3500 Hasselt, Salvatorstraat 20
Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is erkend door het Vlaamse Gewest als erkend dienstverlener in het kader van de kmo-portefeuille en de opleidingscheques met erkenningsnummer DV.O200500. Deze erkenning werd toegekend na goedkeuring door minister Frank Vandenbroucke, Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming en minister en Patricia Ceysens, Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap en Buitenlandse Handel.
Het Centrum Voor Avondonderwijs treedt ook op onder de benamingen 'CVA', “Schoonheidsschool”, 'Mediaschool', 'Bouwschool', 'Transportschool', 'Taalschool', “Managementschool”, “Visagieschool”, “Massageschool”, “Sportschool”, “Modeschool” en “Visagistenschool”.
Een natuurlijk persoon of rechtspersoon die zich inschrijft voor een professionele opleiding, workshop of seminarie aan Centrum Voor Avondonderwijs vzw wordt in deze algemene voorwaarden een cursist genoemd. De cursist verklaart meerderjarig te zijn op het moment van de inschrijving. Minderjarigen kunnen enkel worden ingeschreven als cursist mits toestemming van de ouders of de voogd.
Alle opleidingen die Centrum Voor Avondonderwijs vzw organiseert zijn professionele opleidingen en zijn bedoeld voor natuurlijke personen of rechtspersonen die zich professioneel willen laten bijscholen. CVA organiseert onderwijs dat direct tot doel heeft een vak of een beroep aan te leren via bijscholing, herscholing of permanente vorming. Alle opleidingen of workshops van CVA bereiden voor op een beroep in dienstverband of op de uitoefening van een activiteit als zelfstandig ondernemer. Dit professionele onderwijs wordt verstrekt ofwel gedurende een periode die overeenstemt met een school- of academiejaar ofwel gedurende een periode die noodzakelijk effectief een beroep of vaardigheid aan te leren dat nodig is om dat bepaald beroep te kunnen uitoefenen. De duur van alle opleidingen is noodzakelijk om een bijkomende specialisatie of zogenaamde 'updating' te bekomen in verband met het beroep, ook indien dit onderricht niet uitsluitend toegankelijk is voor personen die reeds effectief het beroep uitoefenen.
Door het inschrijvingsformulier te verzenden, verklaart de cursist of deelnemer akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Door het betalen van een voorschot of het volledige cursusgeld, door het invullen van het elektronische inschrijvingsformulier op de websites van Centrum Voor Avondonderwijs vzw of door het invullen van een papieren inschrijvingsformulier verklaart de cursist of deelnemer akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle cursussen, workshops, stages, evenementen en andere activiteiten die door Centrum Voor Avondonderwijs vzw worden georganiseerd. De diensten en ondersteuning voortvloeiend uit deze overeenkomst zijn persoonlijk en niet overdraagbaar aan derden. Een inschrijving voor een opleiding is definitief na betaling van het cursusgeld of na betaling van het vastgelegde voorschot op rekening 001-7169779-03 (IBAN BE 21 0017 1697 7903 en BIC GEBABEBB). De cursist ontvangt na de betaling een bevestigingsbrief. De volgorde van betaling bepaalt wie recht heeft op een plaats en niet de volgorde van het opsturen van inschrijvingsdocumenten. De cursist ontvangt na de betaling een bevestigingsbrief of bevestigingsmail.
Wanneer een student niet kan deelnemen aan de cursus kan hij/zij deze steeds uitstellen naar een volgende datum (mits vrije plaatsen). Dit dient te gebeuren door middel van een aangetekend schrijven aan Centrum voor Avondonderwijs vzw. Bij annulering of uitstelling tot 4 weken voor aanvang van de lessen waarvoor men zich heeft ingeschreven worden administratieve kosten aangerekend ten belope van 25% van het totale cursusgeld. Bij annulering of uitstelling korter dan 4 weken voor aanvang van de lessen, zal 50% van het totale cursusgeld in rekening worden gebracht. Met totale cursusgeld wordt bedoeld de normale cursusprijs die wordt gehanteerd voor een opleiding zonder rekening te houden met eventuele tijdelijke kortingen of lokale acties die op een bepaald ogenblik zouden kunnen gelden. Tijdelijke kortingen op het cursusgeld hebben met andere woorden geen gelijke vermindering van de eventuele schadevergoeding tot gevolg. Indien vóór aanvang van de cursus of activiteit geen aangetekende brief van annulering of uitstellen is ontvangen, is de student het volledige cursusgeld verschuldigd.
Sommige cursussen kunnen worden betaald in termijnen. Het vastgelegde voorschot of de eerste termijn dient in dit geval te worden betaald bij de inschrijving. De eerste schijf dient te worden betaald ten laatste 1 maand na de inschrijvingsdatum. Elke volgende termijn dient exact 1 maand later ter worden betaald tot het volledige cursusgeld is voldaan.
Bij laattijdige of niet-betaling is de cursist automatisch en van rechtswege een schadevergoeding verschuldigd van 10% berekend op het openstaande bedrag met een minimum van 50 euro. Bovendien is de cursist automatisch en van rechtswege en zonder ingebrekestelling een intrest verschuldigd van 1 percent per begonnen maand berekend op het openstaande bedrag. Een uitschrijving of stopzetting van een cursus, om welke (medische) reden dan ook ontslaat de cursist niet van zijn of haar verplichting tot het betalen van het volledige cursusgeld. Alle gerechtelijke kosten die voortvloeien uit het niet naleven van deze betalingsvoorwaarden vallen ten laste van de cursist.
Eventuele kortingen zijn niet cumuleerbaar met uitzondering van de opleidingscheques of de ondernemersportefeuille. De kortingen dienen steeds te worden verrekend bij inschrijving. Nadien is geen terugbetaling meer mogelijk. In geval van betalingen in termijnen kunnen eventuele kortingen enkel worden verrekend bij de betaling van het voorschot.
Alle prijzen zijn inclusief btw en kunnen periodiek gewijzigd worden. Wanneer een cursist zich inschrijft via de website gelden de prijzen zoals vermeld in de bevestigingsmail als offerteprijs. De offerteprijs is geldig tot 14 dagen na ontvangst; ook al zouden de prijzen op de website in tussentijd gewijzigd zijn. Na het verstrijken van de offertetermijn gelden opnieuw de prijzen zoals vermeld op de website.
Centrum Voor Avondonderwijs vzw behoudt zich het recht een cursus of activiteit te annuleren of uit te stellen indien het minimum aantal cursisten niet is bereikt. Centrum Voor Avondonderwijs vzw behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in de programmering indien dit nodig is om de cursist te laten slagen voor de examens.
De opleidingen die Centrum Voor Avondonderwijs vzw aanbiedt, vallen buiten het toepassingsgebied van de wet marktpraktijken. De wet marktpraktijken is namelijk enkel van toepassing op gewone consumenten. Onder een gewone consument verstaat men “iedere natuurlijke persoon die, uitsluitend voor niet-beroepsmatige doeleinden, op de markt gebrachte producten verwerft of gebruikt”. De opleidingen die aan Centrum Voor Avondonderwijs vzw georganiseerd worden, zijn zoals hierboven toegelicht gericht op de professionele uitoefening van een beroep.
Centrum Voor Avondonderwijs vzw is niet aansprakelijk voor schade ten gevolge van annulering, uitstellen of andere wijzigingen van de cursus of activiteit. De organisatie van de cursussen omhelst een middelenverbintenis en geen resultaatsverbintenis. Onder meer kan Centrum Voor Avondonderwijs vzw niet aansprakelijk gesteld worden voor het al dan niet slagen van de cursist bij eventuele (overheids)examens. De overeenkomst eindigt automatisch na het verlopen van de studieduur zoals is vastgelegd bij de inschrijving. De wederzijdse rechten en plichten houden op te bestaan op het moment dat de studieovereenkomst eindigt.
Het lesmateriaal incl. softwarepakketten van de opleiding waarvoor het lesgeld is betaald, mag u behouden, doch niet anders gebruiken dan voor persoonlijke studie. Het verkopen of afstaan van het lesmateriaal aan derden is niet toegestaan. Het auteursrecht en het intellectueel eigendomsrecht van het studiemateriaal berusten bij Centrum Voor Avondonderwijs vzw of bij de docenten. Alle cursussen en didactische materialen zijn auteursrechtelijk beschermd. Niets van deze uitgaves mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs of Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Ondanks al de aan de samenstelling van de tekst bestede zorg, kan noch de auteur, noch de uitgever of Centrum Voor Avondonderwijs vzw aansprakelijkheid worden gesteld voor welke schade dan ook die zou rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen voortvloeien uit enige fout die in deze uitgave zou kunnen voorkomen. Alle informatie in deze cursus is louter informatief een geeft enkel een beeld van wat mogelijk op het examen wordt gevraagd. Deze cursussen dienen conform de Belgische wetgeving te worden geïnterpreteerd en zijn nooit een vervanging van de reguliere geneeskunde. De leerstof dient complementair te worden geïnterpreteerd. De auteur en Centrum Voor Avondonderwijs vzw benadrukken dat het stellen van diagnoses is voorbehouden aan erkende artsen.
Tijdens alle cursussen en activiteiten georganiseerd door Centrum Voor Avondonderwijs vzw, zowel direct als indirect, is de cursist hoofdelijk aansprakelijk voor de door hem of haar toegebrachte schade aan goederen, eigendommen, leslokalen als gebouwen , alsook aan personen; ook indien er geen sprake is van opzet.
De cursist verklaart zich akkoord met de gebruikersvoorwaarden/disclaimer van de website www.centrumvooravondonderwijs.be
Deze gebruikersvoorwaarden zijn terug te vinden op www.ondernemersschool.be/globals/docs/disclaimer.html en. http://www.centrumvooravondonderwijs.be/inschrijven/algemene-voorwaarden/
De nietigheid of ongeldigheid van een specifieke bepaling van deze overeenkomst heeft niet de nietigheid van de gehele overeenkomst tot gevolg.
Centrum Voor Avondonderwijs vzw stelt zich niet aansprakelijk voor schade, verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen, goederen en geld of schade aan personen, door welke oorzaak ook, tijdens de van haar, direct of indirect, uitgaande cursussen en activiteiten.
Uitsluitend het Belgisch Recht is van toepassing op deze overeenkomst. Geschillen welke enkel van praktische aard zijn , zullen in eerste instantie aanleiding geven tot een intern overleg. Voor de oplossing van andere geschillen en bij het niet in de mogelijkheid zijn van een gepaste oplossing te geven aan het geschil van praktische aard zal de rechtbank van Antwerpen bevoegd zijn.
Wij wensen u alvast veel succes met uw studie!
Algemene voorwaarden
Ondernemersschool B.V.
De Ondernemersschool is een internationale school die als handelsbenamingen 'Centrum Voor Afstandsonderwijs', 'CVA', 'Mediaschool', 'Bouwschool', 'Transportschool' en 'Taalschool' heeft. Het hoofdkantoor is gevestigd in Marksingel 2A, 4811 NV Breda en heeft ondernemingsnummer 59720131. Alle opleidingen, workshops of thuisstudies van de Ondernemersschool hebben een professioneel doel voor ogen en bereiden voor op een beroep in dienstverband of op de uitoefening van een activiteit als zelfstandig ondernemer.
Een natuurlijk persoon of rechtspersoon die zich inschrijft voor een professionele opleiding, workshop of seminarie aan de Ondernemersschool wordt in deze algemene voorwaarden een cursist genoemd. De cursist verklaart meerderjarig te zijn op het moment van de inschrijving. Minderjarigen kunnen enkel worden ingeschreven als cursist mits toestemming van de ouders of de voogd. Alle opleidingen die de Ondernemersschool organiseert zijn professionele opleidingen en zijn bedoeld voor natuurlijke personen of rechtspersonen die zich professioneel willen laten bijscholen. De cursist verklaart via deze algemene voorwaarden een beroepsmatig doeleinde voor ogen te hebben in dienstverband of op zelfstandige basis.De opleidingen die de Ondernemersschool aanbiedt, vallen buiten het toepassingsgebied van de wet marktpraktijken. De wet marktpraktijken is namelijk enkel van toepassing op consumenten. Onder een consument verstaat men “iedere natuurlijke persoon die, uitsluitend voor niet-beroepsmatige doeleinden, op de markt gebrachte producten verwerft of gebruikt”. De opleidingen die aan de Ondernemersschool georganiseerd worden, zijn gericht op de professionele uitoefening van het beroep.
Door het inschrijvingsformulier te verzenden, verklaart de cursist of deelnemer akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Door het betalen van een voorschot of het volledige cursusgeld, door het invullen van het elektronische inschrijvingsformulier op de websites van de Ondernemersschool of door het invullen van een papieren inschrijvingsformulier verklaart de cursist of deelnemer akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle cursussen, workshops, stages, evenementen en andere activiteiten die door de Ondernemersschool worden georganiseerd. De diensten en ondersteuning voortvloeiend uit deze overeenkomst zijn persoonlijk en niet overdraagbaar aan derden.
Een inschrijving voor een thuiscursus is definitief na betaling van het cursusgeld of na betaling van het vastgelegde voorschot op Fortisrekeningnummer IBAN BE14 0017 1803 3583 en BIC : GEBABEBB of RABO IBAN: NL94RABO0150886519 en BIC: RABONL2U. De cursist ontvangt na de betaling een bevestigingsbrief. De didactische materialen worden opgestuurd via een externe leverancier en worden binnen de twee weken geleverd.
Sommige cursussen kunnen worden betaald in termijnen. Het vastgelegde voorschot of de eerste termijn dient in dit geval te worden betaald bij de inschrijving. De eerste schijf dient te worden betaald ten laatste 1 maand na de inschrijvingsdatum. Elke volgende termijn dient exact 1 maand later ter worden betaald tot het volledige cursusgeld is voldaan.
Bij laattijdige of niet-betaling is de cursist automatisch en van rechtswege een schadevergoeding verschuldigd van 10% berekend op het openstaande bedrag met een minimum van 50 euro. Bovendien is de cursist automatisch en van rechtswege en zonder ingebrekestelling een intrest verschuldigd van 1 percent per begonnen maand berekend op het openstaande bedrag. Een uitschrijving of stopzetting van een cursus, om welke (medische) reden dan ook ontslaat de cursist niet van zijn of haar verplichting tot het betalen van het volledige cursusgeld. Alle gerechtelijke kosten die voortvloeien uit het niet naleven van deze betalingsvoorwaarden vallen ten laste van de cursist.
De cursist blijft te allen tijde zelf aansprakelijk voor nakoming van uw betalingsverplichting inzake lesgeld en overige kosten, ook indien de cursist bij de inschrijving heeft aangegeven dat de werkgever de betaling van de studiekosten op zich heeft genomen. De Ondernemersschool is niet verantwoordelijk voor de actualiteit van de studiematerialen indien de studie langer dan 1 schooljaar duurt. De eventuele aanschaf van vernieuwd studiemateriaal komt voor rekening van de cursist. Bij annulering van de cursus voor de verzending van het cursusmateriaal wordt een bepaald bedrag afhankelijk van de gemaakte kosten van het inschrijvingsgeld als administratiekost aangerekend met een maximum van 125 euro. Bij annulering na verzending, is de cursist het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd.
Eventuele kortingen zijn niet cumuleerbaar. De kortingen dienen steeds te worden verrekend bij inschrijving. Nadien is geen terugbetaling meer mogelijk. In geval van betalingen in termijnen kunnen eventuele kortingen enkel worden verrekend bij de betaling van het voorschot.
Alle prijzen zijn inclusief btw en kunnen periodiek gewijzigd worden. Wanneer een cursist zich inschrijft via de website gelden de prijzen zoals vermeld in de bevestigingsmail als offerteprijs. De offerteprijs is geldig tot 14 dagen na ontvangst; ook al zouden de prijzen op de website in tussentijd gewijzigd zijn. Na het verstrijken van de offertetermijn gelden opnieuw de prijzen zoals vermeld op de website.
De Ondernemersschool is niet aansprakelijk voor schade ten gevolge van annulering, uitstellen of andere wijzigingen van de cursus of activiteit. De organisatie van de cursussen omhelst een middelenverbintenis en geen resultaatsverbintenis. Onder meer kan de Ondernemersschool niet aansprakelijk gesteld worden voor het al dan niet slagen van de cursist bij eventuele (overheids)examens. De overeenkomst eindigt automatisch na het verlopen van de studieduur zoals is vastgelegd bij de inschrijving. De wederzijdse rechten en plichten houden op te bestaan op het moment dat de studieovereenkomst eindigt.
Elk cursuspakket bevat zowel een gedrukte cursus als de toegangscodes van het elektronische studentenplatform dat wordt beheerd vanuit Nederland. Alsook de begeleiding van de studenten gebeurd via dit elektronische studentenplatform en bijgevolg vanuit Nederland. Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van De Ondernemersschool begeleid de studenten via de meest hoogtechnologische servers en IT-infrastructuurvanuit Nederland. Dag en nacht staan onze medewerkers daar klaar om je de perfecte studiebegeleiding te geven. Het openen door de cursist van het opgestuurde cursusmateriaal betekent het verbreken van de verzegeling van de computerprogrammatuur en de digitale leeromgeving waarover de cursist vrij kan beschikken na zijn of haar inschrijving. Veel huiswerkopdrachten en vragen voor docenten kunnen via deze digitale leeromgeving worden ingediend. De cursist kan er ook voor kiezen om de huistaken via de post op te sturen. Alle postzendingen aan de Ondernemersschool en haar docenten dienen voldoende gefrankeerd te zijn. Wanneer de verbeterde huistaken met de post moeten worden verzonden dient de cursist voldoende postzegels mee te sturen met zijn of haar huistaak. Zonder deze postzegels worden de verbeterde huistaken niet verstuurd en dient de cursist de taken zelf op te halen op de maatschappelijke zetel van de Ondernemersschool binnen de drie weken naar verbetering. Verbeterde huistaken worden niet langer dan die termijn bijgehouden.
Het lesmateriaal incl. softwarepakketten van de opleiding waarvoor het lesgeld is betaald, mag u behouden, doch niet anders gebruiken dan voor persoonlijke studie. Het verkopen of afstaan van het lesmateriaal aan derden is niet toegestaan. Het auteursrecht en het intellectueel eigendomsrecht van het studiemateriaal berusten bij de Ondernemersschool of bij de docenten. Alle cursussen en didactische materialen zijn auteursrechtelijk beschermd. Niets van deze uitgaves mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs of de Ondernemersschool. Ondanks al de aan de samenstelling van de tekst bestede zorg, kan noch de auteur, noch de uitgever of de school de Ondernemersschool aansprakelijkheid worden gesteld voor welke schade dan ook die zou rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen voortvloeien uit enige fout die in deze uitgave zou kunnen voorkomen. Alle informatie in deze cursus is louter informatief een geeft enkel een beeld van wat mogelijk op het examen wordt gevraagd. Deze cursussen dienen conform de Belgische wetgeving te worden geïnterpreteerd en zijn nooit een vervanging van de reguliere geneeskunde. De leerstof dient complementair te worden geïnterpreteerd. De auteur en de school de Ondernemersschool benadrukken dat het stellen van diagnoses is voorbehouden aan erkende artsen.
Tijdens alle cursussen en activiteiten georganiseerd door de Ondernemersschool, zowel direct als indirect, is de cursist hoofdelijk aansprakelijk voor de door hem of haar toegebrachte schade aan goederen, eigendommen, leslokalen als gebouwen , alsook aan personen; ook indien er geen sprake is van opzet.
De cursist verklaart zich akkoord met de gebruikersvoorwaarden/disclaimer van de website www.ondernemersschool.be en www.centrumvoorafstandsonderwijs.be
Deze gebruikersvoorwaarden zijn terug te vinden op www.ondernemersschool.be/globals/docs/disclaimer.html en. http://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/inschrijven/algemene-voorwaarden/
De nietigheid of ongeldigheid van een specifieke bepaling van deze overeenkomst heeft niet de nietigheid van de gehele overeenkomst tot gevolg.
de Ondernemersschool stelt zich niet aansprakelijk voor schade, verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen, goederen en geld of schade aan personen, door welke oorzaak ook, tijdens de van haar, direct of indirect, uitgaande cursussen en activiteiten.
Uitsluitend het Belgische Recht is van toepassing op deze overeenkomst. Geschillen welke enkel van praktische aard zijn , zullen in eerste instantie aanleiding geven tot een intern overleg. De cursist dient hiervoor een aangetekende brief te sturen t.a.v de directie naar volgend adres Marksingel 2A, 4811 NV Breda. Op basis hiervan wordt de officiële klachtenprocedure opgestart. Voor de oplossing van andere geschillen en bij het niet in de mogelijkheid zijn van een gepaste oplossing te geven aan het geschil van praktische aard zal de rechtbank van Antwerpen bevoegd zijn.
Wij wensen u alvast veel succes met uw studie!
Centrum Voor Avondonderwijs vzw
Centrum Voor Avondonderwijs vzw is gevestigd in de Mechelsesteenweg 73 te 2018 Antwerpen en heeft ondernemingsnummer 0892.908.160. Daarnaast kan je ook terecht op de eigen lesplaatsen in de:
2018 Antwerpen, Mechelsesteenweg 73
2000 Antwerpen, Frankrijklei 127
9000 Gent, Elf Julistraat 39a
3511 Kuringen, Simpernelstraat 27
9050 Gent, Oude Brusselseweg 125
Er worden ook lessen georganiseerd in gehuurde gebouwen van derden
9000 Gent, Gebroeders de Smetstraat 1
9320 Aalst, Kwalestraat 54
8500 Kortrijk, Etienne Sabbelaan 53
8000 Brugge, Garenmarkt 8
1000 Brussel, Stormstraat 2
3000 Leuven, Minderbroederstraat 13
2000 Antwerpen, Nationalestraat 5
2300 Turnhout, Warandestraat 42
3500 Hasselt, Salvatorstraat 20
Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is erkend door het Vlaamse Gewest als erkend dienstverlener in het kader van de kmo-portefeuille en de opleidingscheques met erkenningsnummer DV.O200500. Deze erkenning werd toegekend na goedkeuring door minister Frank Vandenbroucke, Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming en minister en Patricia Ceysens, Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap en Buitenlandse Handel.
Het Centrum Voor Avondonderwijs treedt ook op onder de benamingen 'CVA', “Schoonheidsschool”, 'Mediaschool', 'Bouwschool', 'Transportschool', 'Taalschool', “Managementschool”, “Visagieschool”, “Massageschool”, “Sportschool”, “Modeschool” en “Visagistenschool”.
Een natuurlijk persoon of rechtspersoon die zich inschrijft voor een professionele opleiding, workshop of seminarie aan Centrum Voor Avondonderwijs vzw wordt in deze algemene voorwaarden een cursist genoemd. De cursist verklaart meerderjarig te zijn op het moment van de inschrijving. Minderjarigen kunnen enkel worden ingeschreven als cursist mits toestemming van de ouders of de voogd.
Alle opleidingen die Centrum Voor Avondonderwijs vzw organiseert zijn professionele opleidingen en zijn bedoeld voor natuurlijke personen of rechtspersonen die zich professioneel willen laten bijscholen. CVA organiseert onderwijs dat direct tot doel heeft een vak of een beroep aan te leren via bijscholing, herscholing of permanente vorming. Alle opleidingen of workshops van CVA bereiden voor op een beroep in dienstverband of op de uitoefening van een activiteit als zelfstandig ondernemer. Dit professionele onderwijs wordt verstrekt ofwel gedurende een periode die overeenstemt met een school- of academiejaar ofwel gedurende een periode die noodzakelijk effectief een beroep of vaardigheid aan te leren dat nodig is om dat bepaald beroep te kunnen uitoefenen. De duur van alle opleidingen is noodzakelijk om een bijkomende specialisatie of zogenaamde 'updating' te bekomen in verband met het beroep, ook indien dit onderricht niet uitsluitend toegankelijk is voor personen die reeds effectief het beroep uitoefenen.
Door het inschrijvingsformulier te verzenden, verklaart de cursist of deelnemer akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Door het betalen van een voorschot of het volledige cursusgeld, door het invullen van het elektronische inschrijvingsformulier op de websites van Centrum Voor Avondonderwijs vzw of door het invullen van een papieren inschrijvingsformulier verklaart de cursist of deelnemer akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle cursussen, workshops, stages, evenementen en andere activiteiten die door Centrum Voor Avondonderwijs vzw worden georganiseerd. De diensten en ondersteuning voortvloeiend uit deze overeenkomst zijn persoonlijk en niet overdraagbaar aan derden. Een inschrijving voor een opleiding is definitief na betaling van het cursusgeld of na betaling van het vastgelegde voorschot op rekening 001-7169779-03 (IBAN BE 21 0017 1697 7903 en BIC GEBABEBB). De cursist ontvangt na de betaling een bevestigingsbrief. De volgorde van betaling bepaalt wie recht heeft op een plaats en niet de volgorde van het opsturen van inschrijvingsdocumenten. De cursist ontvangt na de betaling een bevestigingsbrief of bevestigingsmail.
Wanneer een student niet kan deelnemen aan de cursus kan hij/zij deze steeds uitstellen naar een volgende datum (mits vrije plaatsen). Dit dient te gebeuren door middel van een aangetekend schrijven aan Centrum voor Avondonderwijs vzw. Bij annulering of uitstelling tot 4 weken voor aanvang van de lessen waarvoor men zich heeft ingeschreven worden administratieve kosten aangerekend ten belope van 25% van het totale cursusgeld. Bij annulering of uitstelling korter dan 4 weken voor aanvang van de lessen, zal 50% van het totale cursusgeld in rekening worden gebracht. Met totale cursusgeld wordt bedoeld de normale cursusprijs die wordt gehanteerd voor een opleiding zonder rekening te houden met eventuele tijdelijke kortingen of lokale acties die op een bepaald ogenblik zouden kunnen gelden. Tijdelijke kortingen op het cursusgeld hebben met andere woorden geen gelijke vermindering van de eventuele schadevergoeding tot gevolg. Indien vóór aanvang van de cursus of activiteit geen aangetekende brief van annulering of uitstellen is ontvangen, is de student het volledige cursusgeld verschuldigd.
Sommige cursussen kunnen worden betaald in termijnen. Het vastgelegde voorschot of de eerste termijn dient in dit geval te worden betaald bij de inschrijving. De eerste schijf dient te worden betaald ten laatste 1 maand na de inschrijvingsdatum. Elke volgende termijn dient exact 1 maand later ter worden betaald tot het volledige cursusgeld is voldaan.
Bij laattijdige of niet-betaling is de cursist automatisch en van rechtswege een schadevergoeding verschuldigd van 10% berekend op het openstaande bedrag met een minimum van 50 euro. Bovendien is de cursist automatisch en van rechtswege en zonder ingebrekestelling een intrest verschuldigd van 1 percent per begonnen maand berekend op het openstaande bedrag. Een uitschrijving of stopzetting van een cursus, om welke (medische) reden dan ook ontslaat de cursist niet van zijn of haar verplichting tot het betalen van het volledige cursusgeld. Alle gerechtelijke kosten die voortvloeien uit het niet naleven van deze betalingsvoorwaarden vallen ten laste van de cursist.
Eventuele kortingen zijn niet cumuleerbaar met uitzondering van de opleidingscheques of de ondernemersportefeuille. De kortingen dienen steeds te worden verrekend bij inschrijving. Nadien is geen terugbetaling meer mogelijk. In geval van betalingen in termijnen kunnen eventuele kortingen enkel worden verrekend bij de betaling van het voorschot.
Alle prijzen zijn inclusief btw en kunnen periodiek gewijzigd worden. Wanneer een cursist zich inschrijft via de website gelden de prijzen zoals vermeld in de bevestigingsmail als offerteprijs. De offerteprijs is geldig tot 14 dagen na ontvangst; ook al zouden de prijzen op de website in tussentijd gewijzigd zijn. Na het verstrijken van de offertetermijn gelden opnieuw de prijzen zoals vermeld op de website.
Centrum Voor Avondonderwijs vzw behoudt zich het recht een cursus of activiteit te annuleren of uit te stellen indien het minimum aantal cursisten niet is bereikt. Centrum Voor Avondonderwijs vzw behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in de programmering indien dit nodig is om de cursist te laten slagen voor de examens.
De opleidingen die Centrum Voor Avondonderwijs vzw aanbiedt, vallen buiten het toepassingsgebied van de wet marktpraktijken. De wet marktpraktijken is namelijk enkel van toepassing op gewone consumenten. Onder een gewone consument verstaat men “iedere natuurlijke persoon die, uitsluitend voor niet-beroepsmatige doeleinden, op de markt gebrachte producten verwerft of gebruikt”. De opleidingen die aan Centrum Voor Avondonderwijs vzw georganiseerd worden, zijn zoals hierboven toegelicht gericht op de professionele uitoefening van een beroep.
Centrum Voor Avondonderwijs vzw is niet aansprakelijk voor schade ten gevolge van annulering, uitstellen of andere wijzigingen van de cursus of activiteit. De organisatie van de cursussen omhelst een middelenverbintenis en geen resultaatsverbintenis. Onder meer kan Centrum Voor Avondonderwijs vzw niet aansprakelijk gesteld worden voor het al dan niet slagen van de cursist bij eventuele (overheids)examens. De overeenkomst eindigt automatisch na het verlopen van de studieduur zoals is vastgelegd bij de inschrijving. De wederzijdse rechten en plichten houden op te bestaan op het moment dat de studieovereenkomst eindigt.
Het lesmateriaal incl. softwarepakketten van de opleiding waarvoor het lesgeld is betaald, mag u behouden, doch niet anders gebruiken dan voor persoonlijke studie. Het verkopen of afstaan van het lesmateriaal aan derden is niet toegestaan. Het auteursrecht en het intellectueel eigendomsrecht van het studiemateriaal berusten bij Centrum Voor Avondonderwijs vzw of bij de docenten. Alle cursussen en didactische materialen zijn auteursrechtelijk beschermd. Niets van deze uitgaves mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs of Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Ondanks al de aan de samenstelling van de tekst bestede zorg, kan noch de auteur, noch de uitgever of Centrum Voor Avondonderwijs vzw aansprakelijkheid worden gesteld voor welke schade dan ook die zou rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen voortvloeien uit enige fout die in deze uitgave zou kunnen voorkomen. Alle informatie in deze cursus is louter informatief een geeft enkel een beeld van wat mogelijk op het examen wordt gevraagd. Deze cursussen dienen conform de Belgische wetgeving te worden geïnterpreteerd en zijn nooit een vervanging van de reguliere geneeskunde. De leerstof dient complementair te worden geïnterpreteerd. De auteur en Centrum Voor Avondonderwijs vzw benadrukken dat het stellen van diagnoses is voorbehouden aan erkende artsen.
Tijdens alle cursussen en activiteiten georganiseerd door Centrum Voor Avondonderwijs vzw, zowel direct als indirect, is de cursist hoofdelijk aansprakelijk voor de door hem of haar toegebrachte schade aan goederen, eigendommen, leslokalen als gebouwen , alsook aan personen; ook indien er geen sprake is van opzet.
De cursist verklaart zich akkoord met de gebruikersvoorwaarden/disclaimer van de website www.centrumvooravondonderwijs.be
Deze gebruikersvoorwaarden zijn terug te vinden op www.ondernemersschool.be/globals/docs/disclaimer.html en. http://www.centrumvooravondonderwijs.be/inschrijven/algemene-voorwaarden/
De nietigheid of ongeldigheid van een specifieke bepaling van deze overeenkomst heeft niet de nietigheid van de gehele overeenkomst tot gevolg.
Centrum Voor Avondonderwijs vzw stelt zich niet aansprakelijk voor schade, verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen, goederen en geld of schade aan personen, door welke oorzaak ook, tijdens de van haar, direct of indirect, uitgaande cursussen en activiteiten.
Uitsluitend het Belgisch Recht is van toepassing op deze overeenkomst. Geschillen welke enkel van praktische aard zijn , zullen in eerste instantie aanleiding geven tot een intern overleg. Voor de oplossing van andere geschillen en bij het niet in de mogelijkheid zijn van een gepaste oplossing te geven aan het geschil van praktische aard zal de rechtbank van Antwerpen bevoegd zijn.
Wij wensen u alvast veel succes met uw studie!